Żywność wygodna i żywność funkcjonalna

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 5747
  • Producent: Wydawnictwo Naukowe PWN
  • Autor: red. Franciszek Świderski
  • Rok wydania: 2023, wydanie 3
  • ISBN: 978-83-01-19759-9
  • Liczba stron: 390
  • Oprawa: miękka
  • Format: 16,5 x 23,5 cm

  • szt.
  • Cena netto: 89,52 zł 94,00 zł

Oto podręcznik w którym przedstawiono najważniejsze problemy z dziedziny technologii żywności wygodnej, żywności funkcjonalnej i dietetycznej z uwzględnieniem jej oddziaływania na organizm ludzki, omówiono zagadnienia dotyczące systemów zapewniania jakości, higieny i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, dużo uwagi poświęcono substancjom dodatkowym, składnikom wzbogacającym żywność składnikom bioaktywnym.

Publikacja przeznaczona jest dla studentów kierunków technologii żywności i żywienia człowieka oraz dla pracowników inżynieryjno-technicznych zakładów przemysłu spożywczego. Może być też źródłem wiedzy dla uczniów techników gastronomicznych, techników przemysłu spożywczego, a także szkół pomaturalnych hotelarskich i innych.