Żywność wygodna i żywność funkcjonalna
- Dodaj recenzję:
- Kod: 5747
- Producent: Wydawnictwo Naukowe PWN
- Autor: red. Franciszek Świderski
- Rok wydania: 2023, wydanie 3
- ISBN: 978-83-01-19759-9
- Liczba stron: 390
- Oprawa: miękka
- Format: 16,5 x 23,5 cm
-
-
- szt.
- Cena netto: 89,52 zł 94,00 zł
Oto podręcznik w którym przedstawiono najważniejsze problemy z dziedziny technologii żywności wygodnej, żywności funkcjonalnej i dietetycznej z uwzględnieniem jej oddziaływania na organizm ludzki, omówiono zagadnienia dotyczące systemów zapewniania jakości, higieny i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, dużo uwagi poświęcono substancjom dodatkowym, składnikom wzbogacającym żywność składnikom bioaktywnym.
Publikacja przeznaczona jest dla studentów kierunków technologii żywności i żywienia człowieka oraz dla pracowników inżynieryjno-technicznych zakładów przemysłu spożywczego. Może być też źródłem wiedzy dla uczniów techników gastronomicznych, techników przemysłu spożywczego, a także szkół pomaturalnych hotelarskich i innych.